Головне завдання міжфракційного об’єднання «Самооборона Майдану» — реформи в сфері національної безпеки, оборони та силового блоку. Про це під час брифінгу заявив Перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій (на знімку).

Також, за його словами, одним із ключових завдань об’єднання буде боротьба з корупцією. А Верховна Рада — це майданчик, де зможемо більш активно і ефективно боротися з цим ганебним явищем. Крім того, серед пріоритетів об’єднання — допомога добровольчим батальйонам та соціальне забезпечення поранених та родичів загиблих, а також бійців з АТО.

Народний депутат від фракції «Народний фронт» Андрій Левус розповів, що «Самооборона Майдану» в сфері національної безпеки і оборони підготувала низку законопроектів, зокрема, про резервну армію, про товариство сприяння обороні України. Також триває робота над законопроектами про Службу безпеки України та контррозвідувальну діяльність, про боротьбу з тероризмом.

«Ми вимагаємо якнайшвидшого розгляду в комітетах та прийняття законопроекту про скасування позаблокового статусу України. Адже Мінські перемовини не дають очікуваного результату. У разі їхнього чергового провалу, продовження конфронтації ми виступатимемо за скасування законів, прийнятих у рамках Мінських домовленостей», — наголосив він.

Крім того, вважає парламентарій, потрібно на законодавчому рівні оголосити Росію країною-агресором, розірвати з нею дипломатичні відносини і всі переговори проводити лише у форматі країн-підписантів Будапештського меморандуму — США, Великої Британії, України та Росії.