США вимагає від України впровадження реформ в енергетичній сфері, початку функціонування Антикорупційного бюро з наступного року, внесення змін до Конституції щодо децентралізації. Про це під час брифінгу заявили народні депутати від фракцій «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко та «Народний фронт» Ганна Гопко, розповідаючи про свій візит до США.
Зокрема, народні обранці повідомили, що брали участь у заходах Національного демократичного інституту та зустрічалися з віце-президентом США Джо Байденом.
«У всіх розмовах ми чули, що уряд з Президентом мають продемонструвати поступ у реформах. Головне, щоб політичні амбіції не взяли гору над реформами. Це те, заради чого вони готові вкладати гроші в Україну», — підкреслив С. Лещенко.
У свою чергу Г. Гопко наголосила, що надзвичайно важливо підтвердити цю довіру якісною роботою парламенту, уряду та адміністрацією Президента у спільному напрацюванні ключових змін. «Коаліція докладатиме максимум зусиль, щоб найближчим часом підготувати якісний головний фінансовий документ 2015 року, в якому будуть закладені прозорі механізми змін до Бюджетного і Податкового кодексів, реформа енергосектору тощо», — зазначила вона.