Петропавлівському храму Спасо-Преображенського монастиря в Новгороді-Сіверському повернули старовинні ікони Божої Матері та Георгія Побідоносця, які було викрадено одним із паломників. Останній упродовж декількох місяців жив у монастирі, постійно ходив на богослужіння до храму, сумлінно виконував доручені роботи по господарству.

— Підозрюваного було розшукано у Феодосії, затримано та повернуто до Новгорода-Сіверського, — повідомив начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Олександр Михайлик. — Під тиском неспростовних доказів він зізнався в скоєному та дав правдиві свідчення. Щодо нього розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України — крадіжка, що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.
Викрадені святині він сховав у схованці в місті Фастові Київської області, сподіваючись потім повернутися, вивезти їх за кордон та вигідно продати. Ікони було вилучено та направлено на мистецтвознавчу експертизу. А після її завершення очільник правоохоронців області (на знімку праворуч) передав реліквії єпископу Чернігівському і Новгород-Сіверському владиці Амвросію для їх повернення до храму.
Фото Сергія ГУЗЯ.