Епопея з об’єднанням двох аграрних вищих навчальних закладів у Львові закінчилася відставкою ректора Національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій професора Василя Гунчака.

Студенти та викладачі виступили проти об’єднання і знищення унікального навчального закладу, але ректор їх не підтримав. Вони провели десяток масових акцій протесту, навіть на конях приїжджали під Львівську ОДА. Стукали у всі двері, доки їх не почули.

Студентів підтримали обласна і міська ради, молодь з інших університетів, випускники, громадськість.

Після розмови голови Львівської ОДА Віктора Шемчука з Президентом України Віктором Януковичем вирішили прислухатися до голосу громадськості і відмовитися від злиття двох університетів — аграрного і ветеринарного.

Професор Василь Гунчак сам написав заяву про звільнення і заявив, що йде з посади по-європейськи — з піднятою головою.

Найімовірніше на таке рішення вплинули настрої трудового колективу. На конференції не проголосували б за людину, яка не прислухалася до думки більшості. Ректор переконував студентів, щоб вони припинили боротьбу за існування університету, бо нічого не доб’ються.

Нині обов’язки ректора виконує проректор з наукової роботи, доктор сільськогосподарських наук, професор Ярослав Кирилів.