Після армійської відпустки
Голова Полтавської обласної ради Петро Ворона взяв участь у засіданнях її постійних комісій. Ці звичні для себе обов’язки 47-річний посадовець виконував уперше після того, як 25 серпня відбув до місця дислокації 79-ї аеромобільної бригади військовослужбовцем. Там, у складі сформованого з таких само добровольців десантно-штурмового батальйону «Фенікс», півтора місяця проходив належну підготовку, а потім разом із побратимами виконував бойові завдання в зоні АТО. Зокрема, їхній батальйон, за словами пана Петра, контролював ділянку між Маріуполем і Волновахою.
До того ж його бійці забезпечували роботу командно-спостережного пункту, виявляли диверсійні групи ворога, прочісували зелені насадження... Керівник облради служив командиром зенітного відділення роти вогневої підтримки. Після повернення згаданої 
аеромобільної бригади до Миколаєва Петро Ворона приїхав у десятиденну відпустку додому, в Полтаву. Водночас після її завершення хоче повернутися до бойових побратимів, щоб «виконати свій громадянський і чоловічий обов’язок» та «відбути» 45 днів саме в зоні АТО. Далі, каже, ще належить прийняти для себе остаточне рішення, та вже сьогодні переконаний, що «обов’язково повернеться на роботу» в адмінбудівлю обласної влади.
Чи на свою нинішню посаду? Як незмінного керівника обласної організації близької до Президента партії «УДАР» Петра Ворону вважають одним із кількох претендентів на посаду голови облдержадміністрації. Нагадаємо, що попередній керівник ОДА, свободівець Віктор Бугайчук, виконуючи волю партії, написав заяву про добровільну відставку і був звільнений Президентом іще 18 листопада. Тож уже майже місяць і виконавчу, і представницьку владу Полтавщини очолюють перші заступники голів ОДА та облради з доважками «в.о.» керівників. Таке тривале «безголів’я» області, м’яко кажучи, не на користь.
 
Полтава.