Новий закритий манеж для конкуру (подолання перешкод) з’явиться цього року в дитячій кінноспортивній школі Покровського району Дніпропетровщини в результаті соціального партнерства. У ході комплексної реконструкції торік тут було відремонтовано стайню на 20 коней.
Традиції навчання кінної їзди в Покровському районі започатковані ще 1970 року. Тоді при тутешньому колгоспі «Перемога» була створена відповідна секція. Згодом її перетворили на кінну школу. Того ж року на місцевому стадіоні відбувся чемпіонат України.
Уже з перших років свого існування школа зарекомендувала себе як справжній лідер у цьому спорті. 1971 року вихованець школи Леонід Сергієнко став чемпіоном України. Відтоді юні спортсмени Покровської кінноспортивної школи неодноразово ставали чемпіонами країни, а в складі національної збірної завойовували призи на міжнародних турнірах.
У школі нині налічується 50 вихованців. Основною діяльністю установи є кінний спорт, оздоровча, фізична підготовка дітей, підлітків і молоді. Велика увага приділяється зміцненню здоров’я, розвитку талантів і здібностей.
За час свого існування технічна база школи значно застаріла, приміщення потребували реконструкції. Сьогодні завдяки підтримці обласної влади і представників місцевого бізнесу ці питання вирішуються.
Дніпропетровська область.