На Закарпатті міліція стала менше заарештовувати. Про це на прес-конференції повідомив її очільник генерал-майор Василь Варцаба (на знімку).

Натомість правоохоронці, обираючи запобіжний захід, дедалі частіше застосовують домашній арешт.

Як і обіцяв В. Варцаба, він зустрічатиметься з журналістами щомісяця, а в разі виникнення якихось запитань — ще частіше.

Генерал-майор розпочав зустріч із демонстрації журналістам спеціально розробленої пам’ятки для працівників міліції. У ній чітко розписано законодавчо визначені права та обов’язки представника ЗМІ, міліціонера, що дасть змогу зняти чимало проблемних питань у взаємодії мас-медійників і правоохоронців. Пам’ятки роздали всьому особовому складу закарпатської міліції для щоденного користування.

З розкритих резонансних злочинів генерал згадав арешт зловмисника, який здійснив розбійний напад в Ужгороді на журналістку. Також розпочато 21 кримінальне провадження щодо розповсюдження наркотичних засобів у розважальних закладах і 11 — у навчальних закладах.

На завершення прес-конференції очільник закарпатської міліції відповів на численні запитання журналістів, яких, зокрема, цікавило розслідування резонансного ДТП за участю високопосадовця на Хустщині, розшук зниклого чеського туриста, проблема суїцидів серед неповнолітніх і навіть співпраця міліції з екстрасенсами...

Ужгород.

Фото надане ЦГЗ УМВС в Закарпатській області.