Студент Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Олексій Любченко (на знімку) виступив на чемпіонаті світу з тайського боксу. Третьокурсник Інституту фізичного виховання і спорту ЛНУ вже вчетверте представляє Україну на цих змаганнях, які традиційно проходять у Бангкоку. За перемогу в чемпіонаті запекло боролися представники із 64 країн.

Цього разу Олексію довелося змагатися з найсильнішими боксерами з Польщі, Італії та Кіпру. Результат — Любченко завоював срібну медаль.

— Таїланд — батьківщина тайського боксу. Представники цієї країни присвячують йому все життя. Однак унікально, що слов’янські бійці на батьківщині цього виду спорту перемагають місцевих чемпіонів. Ми дуже горді, що наш студент зміг залишити позаду тайців і привезти до Луганська чергову нагороду, — каже виконуючий обов’язки директора Інституту фізичного виховання і спорту ЛНУ Ігор Максименко.

Високі результати, які Олексій показує на світових змаганнях, — наслідок наполегливої роботи протягом десяти років. Наставник дворазового чемпіона світу з тайського боксу, який виховав з Олексія справжнього бійця, Володимир Скавинський. У ЛНУ імені Тараса Шевченка Любченко тренується у викладача кафедри олімпійського і професійного спорту ІФВІС ЛНУ, майстра спорту міжнародного класу Володимира Саєнка.

— Чемпіонат світу — чудова можливість проявити себе й набратися досвіду, змагаючись із кращими майстрами. Срібна медаль — це лише привід продовжити тренування й роботу над собою, — каже студент, дворазовий чемпіон світу з тайського боксу Олексій Любченко.

Луганськ.

Фото прес-служби ЛНУ ім. Тараса Шевченка.