Вітрильний спорт. У травні стартує восьмий сезон WіndMaster Regatta. Змагання, яким інформаційну підтримку надає «Голос України», за традицією відбудуться на акваторії Київського водосховища. Як розповів майстер спорту міжнародного класу, директор регати Юрій Семенюк, під головуванням Ігоря Юшка відбулося засідання оргкомітету. Участь у ньому взяли, зокрема, президент Федерації вітрильного спорту України Василь Гурєєв, керівник Акціонерної страхової компанії «ІНГО Україна» Ігор Гордієнко, голова правління UnіCredіtBank Борис Тімонькін.
Настрій у присутніх був чудовий, бо вітрильний сезон у нас починається із золотого заспіву. Річ у тім, що український екіпаж яхтсменів повернувся з Італії, здобувши на Середземному морі титул чемпіона Європи в класі «Солінг». Чемпіонами стали: стерновий Ігор Юшко, чемпіон світу і тепер уже п’ятиразовий переможець європейських першостей Сергій Пічугін та Дмитро Ярмоленко. Вони привезли в Україну перехідний приз — 16-кілограмове срібне вітрило.
Змагання відбувалися в місті Кастільйоне-делла-Пеская у провінції Тоскана. Суперечку вели 25 екіпажів із 12 країн.
— Відбулося дев’ять перегонів, — розповів Сергій Пічугін. — Графік був щільний і виснажливий. Щодня виходили в море о 10.00 і поверталися о 18.30. Були й величезні хвилі, й штилі...
— А як розгорталися події в морі?
— Першого дня ми, як кажуть, пристрілювались. А вже наступного — після п’ятих перегонів захопили лідерство. І не поступалися ним до завершення регати. Другими за нами фінішував німецький екіпаж з відомим стерновим Романом Кохом. Бронзовими призерами стали спортсмени США (чемпіонат був відкритим).
— Які ваші наступні міжнародні плани?
— Готуватимемося до чемпіонату світу в класі «Солінг», котрий відбудеться у вересні на озері Балатон в Угорщині.
— Неподалік місця проведення чемпіонату Європи знаходиться місто Ліворно, де мешкає знаменитий українець, триразовий олімпійський чемпіон Валентин Манкін. Чи бачилися з ним?
— Авжеж. На жаль, Валентин Григорович тепер має певні проблеми зі здоров’ям, лікується. Ми його, як кажуть, підтримали морально. А сам Майстер збирається до рідного Києва восени, бо через зайнятість на Олімпійських іграх торік додому він не приїздив. І тепер сповнений бажання надолужити згаяне. Каже, що дуже скучив за всіма нами...
На знімку (зліва направо): Дмитро Ярмоленко, Ігор Юшко і Сергій Пічугін. 
Фото автора.