Одинадцятикласник Рівненської класичної гімназії «Престиж» Віталій Павлюк (на знімку) став фінансовим генієм України. Це звання він виборов у Всеукраїнській економічній олімпіаді.
Вісімнадцять найрозумніших дітей з різних регіонів України виборювали у фіналі головний приз — 50 тисяч гривень на навчання в будь-якому виші.
— Ці гроші має бути перераховано інституту, — каже школяр. — У мене раніше була мрія вступити до Національного авіаційного університету, але тепер я, можливо, зміню своє рішення.
— Стати учасником цього інтелектуального змагання Віталію допоміг випадок. Одна з рівнянок побачила оголошення про конкурс юних вундеркіндів і принесла його директору гімназії Лідії Котовській. А та ознайомила з умовами олімпіади саме Віталія, претендента на срібну медаль, — розповідає вчитель математики Анжела Вартузова.
Хлопець у річному віці вивчив букви, у дворічному — склади, у трирічному — почав читати. Він змалку долучився до світу знань. Більше того, у молодших класах почав писати міні-книги, а в середній школі — захопився точними науками, зокрема, математикою. І не лише завдяки природженому таланту, а й працьовитості. Тому неодноразово ставав переможцем та призером міських і обласних олімпіад з астрономії, хімії, фізики, математики як серед школярів, так і членів Малої академії наук.
Фото автора.