Футбольних фанатів, які порушуватимуть порядок під час матчу «Дніпро — Шахтар» 21 квітня, судити будуть прямо на стадіоні. Такий новий вид «послуг» запропонувала дніпропетровська міліція.
«З Кіровським райсудом ми розглядаємо питання про залучення чергового судді на футбольні матчі, — розповів заступник начальника міського управління міліції Володимир Седлецький. — Бувають випадки, коли ми залучаємо когось із фанатів команди гостей до адміністративної відповідальності й складаємо відповідні матеріали. Щоб ми тут не залишали уболівальників і вони могли повернутися додому, суддя розглядатиме матеріали справ просто на стадіоні в окремому приміщенні».
На сьогодні розпродано всі квитки на матч — у кількості 31 тисячі. Очікується приїзд 1200 донецьких гостей. Міліція готується до посиленого варіанта несення служби. Незважаючи на традиційно дружні стосунки шанувальників обох команд, роботи у вартових порядку вистачає. Усього буде задіяно близько 1000 співробітників міліції, а також «Беркут»: вони чергуватимуть на стадіоні та прилеглій території. Міліція обіцяє не тільки зустрічати автобуси команди гостей, а й супроводжувати їх і забезпечувати безпеку уболівальників.
Цього дня буде обмежено рух громадського транспорту на прилеглих до стадіону вулицях. До початку матчу і після його закінчення транспорт працюватиме в посиленому режимі. У прилеглих до стадіону магазинах заборонять торгувати спиртними напоями, особливо в склотарі. Огляд на стадіоні також буде посиленим.
«Не можна проносити із собою склотару, колючі та ріжучі предмети, — зазначає Володимир Седлецький. — Також заборонено пропускати відвідувачів із пластиковими пляшками і з фруктами. Зокрема, бананами й апельсинами. Це пов’язано з тим, що в Україні були факти, коли на футбольне поле кидали банани, а це розцінюється як національна образа футболістів з африканських країн».
Міліція планує зайнятися й тими, хто промишляє підробленням квитків, а також перекупниками. У разі затримки їм загрожує адміністративна відповідальність.
Дніпропетровська область.