Олег Тягнибок (фракція «Свобода»):

— Дивно чути, як нас вчать моралі, розказують про виконання законів і Регламенту саме ті, хто порушує закони, Регламент, Конституцію України. Нас звинувачують у тому, що ми свистимо. Але наш свист, наші крики — це лише реакція на грубе порушення українського законодавства і Конституції. Але найприкріше мені, людині, яка має вищу юридичну освіту, було почути реакцію на так зване виїзне засідання зі сторони Вищого адміністративного суду. Товариство, то є ганьба, що ми живемо в такій державі, коли суди повністю не користуються нормами, які зафіксовані в Конституції і в Регламенті, а виключно діють, напевно, за дзвінком з Банкової, виконуючи політичні замовлення. Оце і є ознаки узурпації влади, коли виконавча, законодавча і судова влада знаходиться в одних руках. Оце є ознаки будівництва диктатури в українській державі. Це ознаки того, що нищиться право, руйнується один із найважливіших інститутів — парламент. Але ж насправді парламент — це і є дискусія, дебати. Для того й існує опозиція, щоб подавати зміни і доповнення до будь-якого законопроекту. Щоб реалізувати те, про що просять наші виборці. І щоб ці законопроекти виходили не від однієї фракції і гарантовано так, як хоче цього більшість. Законопроекти — це певний продукт компромісу тоді, коли різні думки враховуються, різних територій України, різних прошарків населення. І тому парламент, якщо він має існувати, має існувати за європейськими принципами. Те, що відбулося четвертого квітня, — це велика ганьба. Четвертого квітня було ухвалено декілька надзвичайно негативних для української держави, її соціального, економічного розвитку законів.
Віталій Кличко (фракція «УДАР»):
— Кожен із громадян України хоче жити за європейськими стандартами. І цього тижня ми повинні зробити серйозний крок, щоб наблизити Україну до європейських стандартів і підписати угоду про Асоціацію з Європейський Союзом. Ми маємо забезпечити справедливість. І не лише скасувати пенсійну реформу, але й запропонувати нову модель. Уряд має презентувати вже таку програму. Він третій рік працює без програми. Ми вимагаємо відставки уряду вже цього тижня. Але жоден представник уряду не може бути призначений прем’єр-міністром. Не справилася вся команда, тому вони всі мають нести відповідальність за свої дії. Новий Кабінет Міністрів має представити чіткий план підготовки та подання законопроектів, необхідних для підписання угоди про Асоціацію з ЄС. Документи, які подає уряд, не витримують жодної критики.
Не можна повторити приклад законопроектів про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо вдосконалення процедури здійснення конфіскації (№1103) або про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження заходів кримінально-правового характеру стосовно юридичних осіб (№2032). Така якість підготовки законопроектів — ще одна підстава для відставки уряду. Європейські стандарти — це насамперед повага до прав та свобод людини. Тому ми вимагаємо прийняти рішення про призначення виборів київського міського голови та Київради.
Невід’ємним правом людини є право на справедливий суд. Якщо суд несправедливий, а справа порушена з політичних мотивів, це називається репресіями. Їх потрібно припинити. Тому ми вимагаємо декриміналізації статей, які використовують для політичних репресій, зокрема, у справі Юлій Тимошенко.
Петро Симоненко (фракція КПУ):
— З антикризового пакета законів, внесених фракцією Компартії, на цьому тижні включено до порядку денного та буде розглянуто деякі з них. Я звертаюся сьогодні до своїх колег і хочу попросити підтримати ті проекти законів, які дуже важливі для наших виборців. Насамперед це проект закону №1220, у якому йдеться про те, що треба платити гідну заробітну плату за роботу в святкові та неробочі дні. Ми також пропонуємо й просимо підтримати законопроект, що має величезне значення для молодих мам, які, народивши дитину, стоять у чергах і чекають, поки видадуть ті або інші довідки, щоб одержати державну підтримку на дитину. Проект закону №2313, який вніс Ігор Калєтнік, саме й передбачає скорочення кількості документів для одержання державної допомоги при народженні дитини. Так само сподіваюся на ваше розуміння, шановні колеги, при підтримці законопроекту №1046. Йдеться про те, що ми повинні захистити свої сировинні ресурси й виключити подальше скочування країни до сировинного придатка Європи та знищення високотехнологічного виробництва в Україні. Цей проект закону передбачає посилення державного контролю над використанням природних ресурсів і, звісно, державний контроль над використанням ресурсів, коли вони перебувають у суб’єктів господарювання приватної власності. Ми також пропонуємо (проект №1061) запровадити додаткові соціальні пільги для медиків і педагогів, фармацевтів і тих, хто працює у сільській місцевості. 
Ми також закликаємо народних депутатів проголосувати за скасування пенсійної реформи. 
Але є ще одна проблема — найбільше державне питання. Це енергетична безпека України, яка сьогодні перебуває під загрозою. Вірніше, вона цілеспрямовано знищується. І від імені нашої фракції категорично наполягаємо на розгляді законопроектів, які передбачають повернення у державну власність стратегічних підприємств. І почати потрібно з енергетичного сектору, щоб урятувати основу економіки нашої країни.