У Херсоні майже одночасно подорожчав проїзд — причому як на сухопутному, так і на водному транспорті. Рішенням міського виконавчого комітету вартість квитків на тролейбуси вже з 1 травня збільшиться на чверть — до 1,25 гривні. Відповідно місячні проїзні для школярів з травня коштуватимуть 30 гривень, для студентів — 38 гривень, а для громадян та організацій — усі 100 гривень.
Не відстає від органу місцевого самоврядування і Нижньодніпровське представництво Адміністрації річкових портів України. Послуги його флотилії пасажирських теплоходів, яка за сезон перевозить пониззям Дніпра близько мільйона пасажирів, також подорожчали на чверть, і з початку навігації пасажири (за винятком пільговиків) платитимуть за квиток уже не 12, а 15 гривень.
Подорожчання проїзду транспортники, як завжди, пояснюють збільшенням розміру мінімальних зарплат, зростанням цін на запчастини, дизпаливо для суднових електродвигунів та електроенергію для тролейбусів. Усі причини цілком обґрунтовані, але пасажирам від цього не легше. Їм у гаманці додаткові кошти ніхто автоматично не закладає.