Аграрії Дніпропетровщини завершили посів ранніх ярових зернових культур. Усього було засіяно понад 236 тисяч гектарів — 219,4 тисячі ярового ячменю, 2,6 тисячі пшениці, 5,1 тисячі вівса і 9,2 тисячі гектарів гороху.

Як розповіли кореспондентові «Голосу України» у департаменті агропромислового комплексу і розвитку сільських територій облдержадміністрації, своєчасному і якісному проведенню весняно-польових робіт в області сприяли високий рівень підготовки до посівної та сприятливі погодні умови.

— Цього року аграрії області не лише вчасно завершили сівбу ранніх зернових, а й дещо перевиконали план. Було посіяно 236,3 тисячі гектарів цих культур замість запланованих 235 тисяч, — зазначив виконувач обов’язків директора департаменту Вадим Удовицький. — Терміни, в які було проведено роботи, встановлювали з дотриманням усіх наукових норм. Тому вчасно і якісно проведений посів дасть змогу одержати максимальний урожай.

З 15 квітня аграрії взялися за посів овочів. Заплановано засадити 84 тисячі гектарів, з яких 52 тисячі відведено під картоплю. Кукурудзу цього року засіють на 357 тисячах гектарів, під соняшник відведено 411 тисяч. До середини травня аграрії візьмуться за посів гречки на 10 тисячах гектарів.

Весняно-польові роботи в області завершаться в травні й у цілому охоплять 1,220 млн. гектарів, зазначають у департаменті.

Дніпропетровська область.