Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, який очолює Державну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, здійснив робочу поїздку до Закарпаття.
Віце-прем’єр-міністр разом із головою Закарпатської облдержадміністрації Олександром Ледидою перевірив проведення протипаводкових робіт, здійснив обліт регіону, перевіривши готовність водозахисних дамб та райони у басейні річки Тиса, а також провів виїзне засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
— Ми оглянули з посадками і з вертольоту ключові ризиковані точки, — басейн річки Тиса, дамби, накопичувальні об’єкти, в які надходить вода з гір. Було прийнято рішення починати скидання води в меліоративні канали, — розповів журналістам високопосадовець. — Контролюємо діяльність органів місцевої влади, ДСНС з підготовки до пропуску паводка в районі як річки Тиса, так і інших територій, де це необхідно. 
133 сім’ї відселять у новий житловий комплекс
З вертольота оглянули також зсувні процеси на території Солотвинського солерудника та перевірили стан робіт у житловому комплексі в селі Теребля. А ситуацію з відселенням 133 сімей з Солотвина, де три роки тому обвалилася соляна шахта, обговорили на робочій нараді. 
— Споруджений комплекс оцінюю як зроблений на високому рівні. Звичайно, необхідно ще здійснити внутрішні роботи, зайнятися благоустроєм, необхідні й кошти. Та цього року 133 сім’ї будуть відселені у новозбудований комплекс. До речі, там є не тільки багатоквартирні, приватні будинки, а й чудові школа на 330 місць та дитячий садочок на 160 місць. Тобто повний комплекс, — прокоментував побачене віце-прем’єр-міністр.
...І новий сучасний хірургічний корпус
В Ужгороді Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо завершення будівництва сучасного хірургічного корпусу Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака (на знімку).
Цього року в ній буде відкрито сучасний хірургічний корпус на 150 місць. Це значно підвищить якість надання медичних послуг пацієнтам», — сказав урядовець.
Як доповів головний лікар Юрій Яцина, у новому корпусі будуть розміщені: відділення травматології та рентгенодіагностичне, експрес-лабораторія, а також усі відділення хірургії. Підрозділи хірургії зосереджені по всій лікарні. Завдяки новому корпусу ці підрозділи будуть сконцентровані в одному приміщені. Також це дасть змогу розвантажити старі будівлі обласної лікарні, яким вже понад 100 років та розширити спектр медичних послуг в лікарні. Зокрема, у 2013 році планується розпочати будівництво діагностичного центру, створення служби ургентної спеціалізованої медичної допомоги та обласного перинатального центру.
 
Закарпатська область.
Фото надано прес-центром ОДА.
ФАКТ
Для оперативного реагування в умовах повені в Закарпатській області працює міжвідомче угруповання сил у складі 1775 осіб. Залучено 320 одиниць техніки та рятувальних засобів, організовано чергування вертольоту. Обласний штаб працює в цілодобовому режимі.