Другу чергу об’їзної дороги в Дніпропетровську завдовжки сім кілометрів здадуть в експлуатацію вже цього року. Це дасть змогу вивести з правого берега міста щоденний потік транзитного транспорту в понад 10 тисяч одиниць. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на виїзній нараді.
Будівництво об’їзної є найбільшим інфраструктурним проектом у регіоні за останні 20 років. Першу чергу дороги завдовжки 18 кілометрів було здано в грудні 2011 року. Нова ділянка дороги (від автодороги Дніпропетровськ — Запоріжжя до Дніпропетровська (5,8 км) і від межі Дніпропетровська до вул. Мільмана (1,2 км) включатиме три шляхопроводи, три гофротунелі (конструкції для проведення комунікацій під дорогою), дві дворівневі транспортні розв’язки.
Загальна довжина дніпропетровської об’їзної становить 61,5 кілометра. Її будівництво триває у чотири етапи. Перша черга з’єднала Криворізький і Запорізький транзитні потоки. У складі дороги — міст через річку Мокра Сура, шість шляхопроводів, три транспортні розв’язки у двох рівнях.
 
Дніпропетровська область.