На Кіровоградщині розпочалися заходи з відзначення 125-річчя від дня народження знаного в світі піаніста й музичного педагога Генріха Нейгауза. Вдячні нащадки поклали квіти до меморіальної дошки на будинку, де народився Генріх Нейгауз. А перед будівлею музичної школи його імені встановили погруддя.
Учні та викладачі Кіровоградської музичної школи №1 ім. Г.Г. Нейгауза дали святковий концерт за участю камерного оркестру Кіровоградського музичного училища. Того самого дня відбулася урочиста церемонія відкриття Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Нейгаузівські музичні зустрічі» та розпочався Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Г.Г. Нейгауза, на який завітало майже сто музикантів з усієї України, а також — Росії, Молдови та Сербії.
Кіровоградщину відвідав онук і тезко знаменитого піаніста — президент ізраїльського музичного центру «Neuhaus», піаніст і публіцист Генріх Станіславович Нейгауз та учениця його уславленого діда Маргарита Федорова. А в Міжнародній науково-практичній конференції «Г.Г. Нейгауз в контексті світового виконавського мистецтва» з нагоди ювілею взяла участь доктор філософії, викладач Університету Її Величності (Белфаст, Об’єднане Королівство Великобританії та Північної Ірландії) Галина Кротерс. Протягом свята діятиме виставка, де представлено документи, особисті речі, листи, ноти Нейгауза.
Кіровоградська область.
На знімку: під час відкриття погруддя   Г. Нейгаузу біля школи його імені.
Фото автора.