Голова Верховної Ради України Володимир Рибак на брифінгу після погоджувальної ради заявив, що не поставить на переголосування закони, прийняті на засіданні парламенту 4 квітня, яке відбулося на вулиці Банковій.
— Ніяких переголосувань не буде, — сказав В. Рибак. — Я підписав ті закони, які прийнято, вони прийняті згідно з Регламентом Верховної Ради України. Блокування не повинно бути. Парламент повинен працювати у сесійній залі. І я не збираюся іти кудись проводити сесію.
Глава парламенту наголосив, що парламентська трибуна надається для того, щоб кожен депутат міг внести свої пропозиції, що це — майданчик для дискусій. І в жодному парламенті світу немає такого блокування, про що говорять під час усіх зустрічей посли країн ЄС.
— Треба чути один одного. Не згідний — вийди на трибуну і скажи, що я не буду голосувати «за», тому що... Але не може бути так: якщо не проголосували за моє рішення, то я буду блокувати. Такого в світі немає. Кожен депутат повинен голосувати особисто. А якщо не прийняли закон —  парламент повинен працювати далі, а керівники комітетів і фракцій сідати і домовлятися.
Глава парламенту також повідомив, що в п’ятницю, 19 квітня, під час розгляду питання про недовіру уряду буде відведено півтори години. Спочатку із доповіддю виступить Прем’єр-міністр Микола Азаров, потім депутати зможуть поставити йому запитання, відбудеться обговорення цього питання та голосування.
На запитання, які заходи може вжити глава парламенту, щоб убезпечити народних депутатів від позбавлення мандатів через суд, В. Рибак відповів, що керівники фракцій ще зберуться для розгляду цього питання. Глава парламенту також повідомив, що направив листа до Конституційного Суду щодо позбавлення депутатських мандатів Павла Балоги та Олександра Домбровського. На думку глави парламенту, це питання потребує законодавчого врегулювання, і оскільки виникла законодавча колізія, після висновків КС треба вносити зміни до закону.
Коментуючи ініціативу голови Регламентного комітету Володимира Макеєнка щодо перерозподілу посад у парламентських комітетах, В. Рибак наголосив, що в парламенті завжди існував квотний принцип, і він повинен бути збережений.