Оскільки й цього разу не було кворуму, то замість засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів перегляду волевиявлення українського народу на парламентських виборах 2012 року фактично відбулась нарада її членів, що представляють опозиційні фракції.

Голова комісії Арсен Аваков констатував: присутні члени комісії працюватимуть з наявними матеріалами, щоб підготувати звіт та подати його на розгляд Верховної Ради, бо саме за парламентом остаточне рішення.

А. Аваков також повідомив: поки що не надійшли відповіді на запити ТСК від Вищого Адміністративного суду, Міністерства внутрішніх справ, Генпрокуратури та деяких судів. А на сьогодні, за його словами, заплановано чергове засідання комісії, під час якого буде заслухано інформацію Арсенія Яценюка стосовно позбавлення депутатських повноважень Сергія Власенка.

Крім того, член ТСК Руслан Князевич («Батьківщина») повідомив, що одним із завдань комісії є розслідування неможливості встановлення з боку ЦВК результатів виборів у п’яти виборчих округах. «Те, що сталося на п’яти виборчих округах — це квінтесенція того, що відбулося під час виборчого процесу», — сказав він. Водночас, переконаний

Р. Князевич, у ЦВК були всі можливості для встановлення результатів виборів у цих округах, проте члени Центрвиборчкому з незрозумілих причин цього не зробили. Він також нагадав: Верховна Рада попереднього скликання ухвалила рішення про те, що ЦВК має повторно розглянути матеріали по п’яти виборчих округах, але цього також зроблено не було.

Заступник голови ТСК Ігор Швайка, коментуючи те, що для повноцінного засідання комісії не вистачає кворуму, зазначив: «Її роботу, по суті, зривають провладні фракції».

Народні депутати України Арсен Аваков, Ігор Швайка, Павло Різаненко.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.