Нещодавно потрапила на очі інформація: благодійні організації збирають одяг для безхатченків. Охочі допомогти можуть передати вбрання, що назбиралося у шафах і непотрібне для господарів, до спеціального приймального пункту.

Зателефонувала за вказаним номером. Менеджер відділу залучення ресурсів Всеукраїнського благодійного фонду «Соціальне партнерство» Ольга Сіманова розповіла, що для допомоги безхатченкам створено банк гуманітарного одягу. Проект «Кияни для киян» стартував торік восени на базі БЦ «Стефанія». Він став тим місцем у Києві, де кожен нужденний може одержати одяг безплатно.

Це справді нескладно, каже Ольга. Адже в кожного з нас назбиралися гори курток, штанів, суконь, пальт, які не носимо і вже ніколи не будемо носити. Тим часом у Києві мешкають тисячі людей, яким вони не просто знадобляться, а й стануть необхідними — зігрітися в мороз, урятуватися від дощу. Тож від нашого співчуття може залежати життя громадян, покараних долею.

Уже зараз ми починаємо формувати запас теплого одягу на наступний холодний сезон. Його можна доправити до благодійного центру «Стефанія» за адресою: Київ, провулок М. Лобачевського, 8-а. Інформація — як здати речі або повідомити про потребу в них — за тел.: 093 142 84 57, (044) 591 54 43. Або на сайті: http://socpartnerstvo.org/node/353.

Ще додам, каже Ольга Сіманова, що найбільший у Європі денний благодійний центр «Стефанія» — це 20 безплатних послуг для безхатченків і незаможних. Він обслуговує 200—360 осіб щодня. Також діє мобільна служба «Соціальний патруль»: допомога просто неба для пенсіонерів, багатодітних родин, інвалідів, безхатченків. Її географія — 31 мобільний пункт у столиці. Функціонують також реабілітаційний центр, розрахований на 30 безхатченків, і цілодобовий пункт обігріву в холодний період при денному центрі, який може вмістити до 200 осіб. Сюди також можна принести одяг для тих, хто його потребує.

— А якщо люди не мають можливості самотужки доправити його в центр, то як їм бути?

— Слід зателефонувати за вказаними номерами і повідомити про це. До таких виїжджатиме спеціальний автомобіль.

Але ж бо справді, потрібна й корисна справа: і нужденним допомогти, і власні шафи звільнити від непотрібного вбрання. Та ще й із переконанням, що комусь рятуєш життя. Допоможемо, кияни?

Фото надане Всеукраїнським благодійним фондом «Соціальне партнерство».