Представник Фонду Ганса Зайделя в Україні, керівник управління нерухомості міста Регенсбург Гунтер Шредер відвідав Дніпропетровщину. Тутешнє місто Верхньодніпровськ обрано пілотним для реалізації програми з благоустрою із залученням німецьких експертів.

 

Спільний проект Дніпропетровської облради та Фонду Ганса Зайделя «Сталий розвиток малих міст Дніпропетровської області» спрямований на оптимізацію системи управління малих міст і селищ міського типу й використання європейського досвіду муніципального розвитку, напрацьованого містами землі Баварія.

Як розповіли кореспонденту «Голосу України» в обласній раді, на початку березня 16 міських голів області побували в німецькому місті Регенсбург, щоб вивчити досвід планування розвитку територій, залучення інвестицій, надання муніципальних послуг, впровадження європейських стандартів в управлінні.

Під час поїздки до Верхньодніпровська Гунтер Шредер оглянув територію промислової зони міста, зазначивши, що вона є потенційно привабливою для інвестицій. Гостю з Німеччини також показали недобудовані житлові будинки та мікрорайон для забудови. Окрім того, представник фонду відвідав Палац дитячої та юнацької творчості, в якому планують побудувати сучасну льодову арену, а також міський парк імені Семенова. До речі проект «Відродження міського парку імені Семенова — шлях до процвітання міста Верхньодніпровська» минулого року переміг в обласному конкурсі програм розвитку місцевого самоврядування.

За підсумками поїздки до Верхньодніпровська було проаналізовано його інфраструктуру та можливості щодо подальшого благоустрою.

На знімку: з допомогою інвесторів Верхньодніпровський пейзажі можуть змінитися.

Фото надане Дніпропетровською облрадою.