Бажання збагатитися за рахунок Пенсійного фонду підштовхнуло мешканку Кривого Рогу до вчинення правопорушення. У результаті махінацій за шість років їй вдалося незаконно отримати понад 145 тисяч гривень пенсії.
«Ще 2007 року до управління Пенсійного фонду України в Дзержинському районі Кривого Рогу звернулася громадянка із заявою про призначення пенсії за віком, — розповіли кореспонденту «Голосу України» в прокуратурі області. — На підставі наданих документів жінці було призначено пільгову пенсію за списком №1». Внаслідок таких дій з березня 2007 року по січень 2013-го новоявленому пільговикові було нараховано і виплачено пенсію на загальну суму 145 676 гривень.
Прокуратурою Кривого Рогу під час перевірок управлінь Пенсійного фонду районів міста було встановлено, що жінка умисно та з корисливою метою надала фальшиві документи. Дані про результати перевірки внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 і ч. 3 ст. 358 КК України — шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, і підробка документів.
Про те, чи будуть покарані співробітники управління ПФУ, які з якихось причин не побачили підробки, прокуратура не повідомляє. А між тим, це далеко не перший подібний випадок у пенсійному відомстві Дніпропетровщини. Що дозволяє зробити висновок про наявність зручної для злочинців системи, завдяки якій стають можливими такі махінації.