Компанія «Шелл» одержала дозвіл на буріння другої свердловини від жителів Харківщини. Населення Близнюківського району на громадських слуханнях дало згоду на буріння пошукової свердловини Ново-Мечебилівська-100 у рамках договору про спільну діяльність компанії «Шелл» і ПАТ «Укргазвидобуток».

На зборах були присутні представники декількох сіл і лише після одержання вичерпної інформації про проект у цілому, планах щодо свердловини Ново-Мечебилівська-100 і підходу до захисту навколишнього середовища і населення в процесі реалізації проекту вони погодилися із продовженням робіт з нетрадиційного видобутку газу в регіоні.

Крім представників компанії «Шелл», у слуханнях також взяли участь представники УкрНДІгазу, Близнюківських районної ради і районної адміністрації, сільські голови району. 

Фахівці зауважили, що в рамках реалізації проекту було проведено незалежну оцінку стану навколишнього середовища поблизу місця буріння, у тому числі оцінку стану водоносних пластів.

Старший інженер з буріння «Шелл» Михайло Грецький пояснив, що свердловина буде пошуковою, а не видобувною, а також розповів про підходи «Шелл» до техніки безпеки під час ведення робіт. «У своїй роботі компанія застосовує жорсткі стандарти безпеки, особливо в процесі буріння свердловин. Ми вживаємо заходів для захисту навколишнього середовища, передусім для захисту водних пластів. Ми впевнені в безпеці нашої діяльності», — зазначив М. Грецький.

Згоду жителів на буріння свердловини зафіксовано в протоколі слухань. Раніше голова Харківської облдержадміністрації М. Добкін заявив під час сесії облради про те, що організує поїздку представників громадськості та екологів від усіх населених пунктів Харківщини, поблизу яких добуватимуть нетрадиційний газ, у штат Техас для вивчення американського досвіду з видобутку сланцевого газу.

Харків.