Масштабний інвестиційний проект реалізують на Кіровоградщині. У селищі Смоліне Маловисківського району планують збудувати завод з виробництва ядерного палива для реакторів атомних електростанцій. Про це повідомив голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко. Він зазначив, що вже цього року 350 млн. грн. для будівництва надасть українська сторона, і стільки само — російські партнери. Нині на місцевості, де мають звести завод, закінчено геологічні й геодезичні роботи.
На першому етапі проекту буде освоєно 1,6 млрд. грн. Спочатку підприємство збиратиме паливні елементи з російських компонентів. А їх виготовлення заплановано розпочати на другому етапі.
Автори проекту значну увагу приділяють розвитку соціальної сфери селища. Заплановано, що в інфраструктуру Смоліного буде вкладено значні кошти, — 10 відсотків від вартості підприємства. Тут збудують дороги, дитсадки, житло для спеціалістів, на що цього року витратять майже 20 млн. грн.
Виробництво жодним чином не вплине на екологічну ситуацію в області, адже це не атомна електростанція, а підприємство з виробництва паливних елементів, стверджують посадовці.
Кіровоградська область.