Фактично у столиці України незабаром поняття «спортивна секція» чи «спортивний гурток» зникнуть з лексикону, вважає народний депутат Микола Томенко. Для прикладу такого підходу до спорту він навів історію з реконструкцією НСК «Олімпійський», коли для будівництва зони гостинності навколо стадіону, де відбулося декілька фуршетів для високий гостей та чиновників, було знищено та залито асфальтом низку спортивних об’єктів, які свого часу відвідували тисячі молодих людей.

«На сьогодні немає ані проекту, оприлюднених кошторисних витрат, ані закладених у бюджеті грошей на відбудову знесених олімпійських об’єктів, не кажучи вже про якісь нові спорткомплекси, обіцяний Музей спорту, антидопінговий центр тощо. Очевидно, заасфальтований майданчик на місці, де була зона гостинності під час Євро-2012, чекає на багатого інвестора для будівництва розважального комплексу», — припустив Микола Томенко.

«А тому, з одного боку, Генеральній прокуратурі варто було би провести розслідування такого факту неефективного використання бюджетних коштів на облаштування тимчасової «зони гостинності» і хибності ліквідації спортивних об’єктів навколо НСК «Олімпійський». А з другого, громадськість Києва має домогтися від влади виконання її обіцянок та будівництва на цьому місці не коштовного спорткомплексу з платним входом, а доступних спортивних об’єктів для можливості відвідування їх усіма киянами», — вважає народний депутат.

Ще однією проблемою є руйнування музею «Київська фортеця», яка межує з територією НСК «Олімпійський», як зазначив М. Томенко (на знімку). Представники музею повідомили, згідно з планом облаштування «зони гостинності», мали бути проведені укріплювальні роботи на території, яка межує з музеєм «Косий капонір». У результаті роботи не були доведені до кінця, вали руйнуються, а в музеї погіршилися показники температурно-вологого режиму, що спричиняє руйнування пам’ятки.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.