Від імені Верховної Ради України вітаю вас із професійним святом — Днем працівників ракето-космічної галузі України та Всесвітнім днем авіації і космонавтики.
Великий науково-технічний потенціал космічної галузі, досвідчені, висококваліфіковані кадри, потужна виробнича база є реальними конкурентними перевагами України та важливим ресурсом національного розвитку.
За роки незалежності вітчизняні фахівці космонавтики неодноразово демонстрували нові відкриття та технічні розробки світового рівня, докладали значні зусилля до розвитку фундаментальних і прикладних досліджень. Свідченням тому є участь українських підприємств у відомих міжнародних космічних проектах «Морський старт», «Дніпро», «Вега», «Варіант», «Циклон-4».
Переконаний, що унікальний досвід і знання наших спеціалістів, реалізація національних та міжнародних програм зміцнять позиції України в галузі космічних досліджень та пілотованих польотів, примножать успіхи на міжнародному ринку космічних послуг.
Бажаю вам здійснення усіх заповітних мрій, нових наукових здобутків та відкриттів, реалізації важливих проектів у напрямку підкорення космосу!
Голова Верховної Ради України Володимир РИБАК.