Одне з семи чудес України — озеро Синевир — туристи зможуть побачити не скоро. Зсув ґрунту на гірському перевалі пошкодив майже 50 метрів дороги, що веде до перлини Закарпаття.

Виконуючий обов’язки начальника відділу прокуратури області з питань правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Михайло Пантьо каже: «Проїзд транспортних засобів цією ділянкою ускладнений. Вантажівкам заборонено підніматися на перевал. Якщо зсувні процеси не припиняться, від світу будуть відрізані села Синевирська Поляна, Синевир, Негровець, Колочава і десяток присілків».

Гірський серпантин давно викликав тривогу. Ґрунтові води і талі сніги відтісняли підпірні бетонні стінки від крутогорів на проїжджу частину, а сама дорога тріскалася, на полотні з’являлися помітні горбики. На крутих поворотах виднілися асфальтові провалля. А рясні весняні дощі, які лили у Карпатах після березневих снігів, пошкодили дорогу ще більше.

За фактом недбальства дорожніх служб прокуратура проводить перевірку. З’ясовуватимуть причини, що призвели до такого стану покриття магістралі. Також буде надано оцінку повноті та своєчасності вжитих посадовцями заходів щодо утримання вказаної ділянки дороги в належному стані та організації безпеки дорожнього руху.

Фото прес-служби прокуратури області.