Голова Верховної Ради Володимир Рибак пропонує провести одинадцяте засідання Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Федеральних Зборів Російської Федерації у Дніпропетровську у травні цього року.
Під час зустрічі з Головою Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Сергієм Наришкіним (на знімку) у четвер у Санкт-Петербурзі Володимир Рибак зазначив, що проведення цього засідання стане першим кроком у напрямку активізації міжпарламентської складової двосторонніх відносин.
В. Рибак також висловився за відновлення попередніх зустрічей робочих груп Міжпарламентської комісії, що, на його думку, дасть змогу виносити на засідання вже узгоджені рішення з актуальних питань двостороннього порядку денного.
Голова Верховної Ради вважає за необхідне розширити взаємодію по лінії профільних парламентських комітетів та груп дружби, а також на рівні парламентських делегацій у міжнародних парламентських об’єднаннях. «У цьому зв’язку хотів би наголосити на взаємовигідних відносинах, що склалися між нашими делегатами, зокрема в Парламентській Асамблеї Ради Європи та Парламентській Асамблеї ОБСЄ, а також у Міжпарламентській асамблеї СНД», — сказав В. Рибак.
Своєю чергою С. Наришкін також висловився за необхідність узгодження позицій «на міжнародних майданчиках». Також Голова Державної Думи запропонував провести спільну конференцію зі співпраці двох парламентів у червні нинішнього року на території Російської Федерації.
Під час зустрічі було обговорено питання щодо взаємодії України з Митним союзом.
Сторони також зачепили питання культурно-гуманітарної співпраці.
11—12 квітня Голова Верховної Ради України перебуває з офіційним візитом у Санкт-Петербурзі (Російська Федерація) для участі в заходах МПА СНД.
В. Рибак проведе низку двосторонніх зустрічей, візьме участь у засіданні Ради МПА СНД та виступить перед учасниками Міжнародної парламентської конференції «Роль парламентських організацій у побудові Європи без розмежувальних ліній».
На початку візиту Голова Верховної Ради України Володимир Рибак  і Надзвичайний і Повноважний Посол України в Російській Федерації Володимир Єльченко поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.
 
Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.