Учора Президент України Віктор Янукович із робочою поїздкою побував у Миколаєві. Серед тих, хто його супроводжував, — віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов, голова Миколаївської обласної ради Ігор Дятлов, інші керівники. Першим об’єктом, який відвідав Віктор Янукович у місті корабелів, стало молоде підприємство, що ефективно розвивається, ТОВ «Евері» — морський перевантажувальний комплекс, рівних якому сьогодні немає в українській логістиці.

Президент України закликав парламентські політичні сили сісти за стіл переговорів і знайти компроміс для того, щоб роботу Верховної Ради було відновлено. «Я казав не раз: сядьте, домовтеся, знайдіть компроміс», — підкреслив Віктор Янукович.

За його словами, під час світової економічної кризи стабільна робота парламенту й прийняття необхідних законів украй важливі. «Ми чинимо опір кризі, інструменти різні, і один із них у парламенті — прийняття законів», — відзначив Віктор Янукович.

Він також додав, що, незважаючи на непросту економічну ситуацію у світі, Україна не скасувала жодної соціальної програми, не знизила рівень заробітної плати.

Разом з тим Президент не виключає можливості розпуску Верховної Ради. Але це може статися тільки в крайньому випадку.

А з підписанням законів, ухвалених під час засідання Верховної Ради, що відбулося 4 квітня на вул. Банковій, Президент визначиться тільки після юридичної експертизи. Віктор Янукович повідомив, що вже доручив фахівцям перевірити легітимність прийняття цих законів, щоб рішенням суду вони не були скасовані.

Ознайомившись із підприємством і його успіхами, Президент довго й зацікавлено спілкувався із трудовим колективом, розпитував про життя й роботу, відповідав на запитання.

«Завдяки вам, — сказав Віктор Янукович, — завдяки спільним зусиллям таких трудових колективів, будується нова Україна. Наше спільне завдання — зробити всю країну сучасною, гарною, ефективною — щоб кожна людина мала гідне робоче місце й була соціально захищеною. Адже й на підприємстві, і в країні — як у родині: є хороший господар — буде порядок».

Також Президент України ознайомився з діяльністю ДП «Дельта-Лоцман» і відвідав Державний комплекс соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

 

Миколаїв.