Верховна Рада України налаштована на продовження взаємовигідного міжпарламентського співробітництва з Грузією. Про це під час зустрічі із заступником Голови Парламенту Грузії Георгієм Барамідзе сказав Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік.

Сторони обговорили низку питань міжпарламентської співпраці, зокрема, щодо активізації взаємодії на рівні комітетів та парламентських груп дружби, обміну досвідом проведення реформ в Україні та Грузії.
Перший заступник Голови Верховної Ради підкреслив, що Грузія є важливим партнером України в політичній та економічній сферах.
Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор КАЛЄТНІК:
«Досвід Грузії у проведенні реформ є цікавим для української держави. Показовим є прийняття та реалізація антикорупційного законодавства, створення так званого «єдиного вікна», яке дає змогу будь-якому громадянину отримати повний спектр послуг від держави в короткі терміни».
І. Калєтнік повідомив, що для активізації міжпарламентської взаємодії буде найближчим часом створено групу дружби з Грузією, на вступ до якої вже подано 50 заяв народних депутатів. «Ми налаштовані на продовження взаємовигідного співробітництва на міжпарламентському рівні з Грузією», — сказав він.
Сторони обговорили питання економічної співпраці, зокрема щодо розвитку транспортних коридорів, акцентували увагу на прискоренні реалізації проектів «Вікінг», порома «Іллічівськ—Поті», проектів у галузі АПК.
Перший заступник Голови Верховної Ради України поінформував Г. Барамідзе про поточну ситуацію в українському парламенті, зокрема щодо перебігу консультацій стосовно шляхів повернення роботи в конструктивне річище. У цьому контексті І. Калєтнік висловив сподівання, що наступного тижня робота парламенту буде ефективною. «Сьогодні є формат діалогу. Будемо обговорювати питання і знаходити компроміс», — сказав він, наголосивши, що на наступному пленарному тижні розглядатимуться законопроекти щодо спрощення візового режиму з Європейським Союзом.
Своєю чергою заступник Голови Парламенту Грузії високо оцінив рівень політичного двостороннього діалогу, зазначивши, що «Україна конкурує зі Сполученими Штатами Америки за звання найкращого друга Грузії». За його словами, Україна є стратегічним партнером Грузії, що, серед іншого, є наслідком взаємної поваги наших народів.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.
Ігор Калєтнік, Георгій Барамідзе.