Продовження блокування роботи Верховної Ради не хоче ніхто: ані провладна більшість, ані опозиція, ініціатор блокади. Всі політичні сили також дружно говорять про потребу неухильно дотримуватися Регламенту та інших законів, однак бачення «законності» у всіх різне. Утім, як засвідчила дискусія під час круглого столу в Інституті Горшеніна на тему «Україна на порозі парламентської кризи?», більшість та опозиція вже вийшли на певні домовленості для того, щоб наступного тижня парламент запрацював.

Представники опозиції стверджували, що вони також не хочуть блокувати роботу парламенту, але прагнуть ввести його в законне правове русло. «Ми хочемо працювати виключно за законом, але оскільки влада не здатна на діалог, єдиним виходом було блокування Верховної Ради», — зауважила Оксан Продан («УДАР»). За її словами, опозиція готова у вівторок працювати в сесійній залі, але щоб першими питаннями було розглянуто і поставлено на голосування постанову про призначення виборів у Києві та проект закону про скасування пенсійної реформи.
Натомість представник Партії регіонів Олег Зарубінський, зацитувавши статтю 47 закону про Регламент, яка забороняє народним депутатам перешкоджати розгляду питань у парламенті шляхом блокування трибуни, перешкоджання роботі головуючого та голосуванню народних депутатів, переконував, що саме опозиція порушує закон. «Блокування Верховної Ради є прямим порушенням закону і протиправною дією, — наголосив він. — Блокування — це фактично силове захоплення Верховної Ради». О. Зарубінський відзначив, що засідання 4 квітня було «легітимною реакцією на протиправні дії опозиції». «Жодного слова в Регламенті, де саме повинні прийматися рішення, немає», — сказав політик, додавши, що закони ухвалювалися не за межами Верховної Ради, як стверджує опозиція, а в приміщенні Верховної Ради. Адже за цією адресою розташовані парламентські комітети, і будівля на Банковій, 6/8, належить Верховній Раді. Однак більшість, за його словами, не хоче надалі проводити засідання на Банковій. «Якщо наступного тижня не буде блокування, немає жодних підстав продовжувати використовувати цей механізм», — сказав О. Зарубінський.
За словами Миколи Княжицького (ВО «Батьківщина»), вже є домовленості з більшістю, що наступного пленарного тижня буде поставлено на голосування питання про вибори в Києві, скасування пенсійної реформи. «Нам теж не подобається блокування, бо ми дуже зацікавлені у прийнятті розроблених законопроектів. Але блокувати принаймні ефективніше, ніж битися», — сказав він. Депутат також вважає, що більшість маніпулює, кажучи про перелік так званих євроінтеграційних законів, які необхідно прийняти українському парламенту на вимогу ЄС, а є лише рекомендації з боку європейських структур. М. Княжицький висловив думку, що проект закону, який передбачає зробити необов’язковою відповідальність юридичних осіб, не має жодного стосунку до європейських рекомендацій і може бути використаний владою для заборони всіх опозиційних партій.
«Ми наполягаємо, щоб усе, що було проголосовано 4 квітня і не має ніякої юридичної сили, було переголосовано у Верховній Раді», — заявив Андрій Іллєнко (ВО «Свобода»).