З 8 квітня в молодших класах 18 шкіл Дніпропетровська стартує пілотний проект «Фізкультурна перерва». Дітей збиратимуть на великій перерві в спортивних залах або просто в коридорах. Для цього не потрібно буде переодягатися в спортивну форму, оскільки зарядка триватиме сім хвилин.

Ініціатори проекту переконані, що його реалізація допоможе підвищити спортивну активність школярів і ефективність навчання, сприятиме популяризації фізкультури й здоровішого способу життя. Як розповіла заступник міського голови Ірина Зайцева, програма зі зміцнення фізичного здоров’я учнів початкових класів «Фізкультурна зміна» спочатку буде реалізована в школах Бабушкінського району як пілотний проект.

«Головне в цій роботі — активний відпочинок учнів між уроками, щоб вони мали можливість зняти втому й підвищили свій емоційний стан, — вважає Ірина Зайцева. — Сподіваємося, що така фізкультурна перерва дітям сподобається».

Учасниками проекту стануть громадські спортивні об’єднання, федерації, спортсмени-волонтери, тренери спортивних секцій. Саме вони, а також учителі фізкультури та спорту проводитимуть розминку. Комплекс вправ розробили співробітники фізкультурного диспансеру та Інституту фізкультури. 

Передбачається, щотижня на фізкультурній зарядці будуть нові комплекси вправ, які діти виконуватимуть в ігровій формі під музику.

«Протягом квітня-травня фізкультурну зміну проведуть у школах Бабушкінського району, оскільки він — у центральній частині міста, це досить зручно з погляду комунікацій, там є багато центрів творчості, а також кілька великих спортивних споруд, у тому числі ДК «Шинник», на базі якого пройдуть тренінги для тих, хто проводитиме фізкультурну перерву, — повідомили кореспондентові «Голосу України» у міськраді. — З 1 вересня, після прийняття відповідної програми на сесії міськради, до проекту «Фізкультурна перерва» приєднаються всі школи міста».