У Дніпропетровську відбулися заходи, приурочені до Міжнародного дня дитячої книги. Одним з них стало свято дитячої книги в обласній клінічній лікарні для онкохворих дітей (на знімку) і в СШ №16 для учнів 1—5 класів.

Діти поспілкувалися з популярним українським письменником Іваном Андрусяком. На юних читачів чекала захоплива подорож у світ української дитячої літератури, безліч конкурсів та сюрпризів.

«Книга несе в собі елемент вічності. Здавалося б, у світі змінюється все, але насправді змінюється лише оболонка, а основні ключові чинники — любов, добро, краса та віра — залишаються незмінними, — розповів у бесіді з дітьми письменник. — Книга, так само як і музика, живопис, є тим інструментом, який формує душу».

Кожна дитина цього дня отримала в подарунок книгу українських казок. Порадували малечу й подаровані іграшки. Шкільні бібліотеки поповнилися дитячими книгами українських письменників. А учні шести шкіл міста отримали від народного депутата України Дениса Дзензерського квитки на виставку букварів «Книга, що відкриває світ».

«Сьогодні українське книговидавництво — далеко не в кращому стані, — вважає актор, режисер театру одного актора «Крик», народний артист України Михайло Мельник. — Тому будь-які, нехай навіть найменші кроки у розвитку дитячої української літератури — це вже великий прогрес».

Фото надане прес-службою народного депутата Дениса Дзензерського.