Перекинути місток між роботодавцями і тими, хто шукає постійну роботу чи підробіток, взялося представництво міжнародної громадської організації АЙСЕК у Тернополі. Спільно з обласним центром працевлаштування молоді та міським молодіжним центром оцінки та працевлаштування воно організувало «Форум кар’єри». Захід відбувся в рамках проекту «Тернопіль — студентська столиця України». Свої вакансії в Українському домі «Перемога» представили відомі компанії. У пошуках роботи на форум прийшли як випускники вишів попередніх років, так і студенти.
— Загальний рівень безробіття в Тернополі високий, — каже один з організаторів заходу Ярослав Лилик, — а серед молоді — ще вищий. Ми намагаємось допомогти тим, хто шукає роботу. Вони мають змогу пройти співбесіду і чекати на запрошення. Серед претендентів в основному молоді люди віком від 18 до 30 років, багато студентів старших курсів, які хочуть знайти підробіток на літо.
Серед них — студент третього курсу факультету фінансів Тернопільського національного економічного університету Андрій Насипов. Хлопця цікавить фінансова аналітика, тому й підійшов до столика компанії, яка працює в цій сфері. Менеджери Ірина Кознюк і Тетяна Паньків (на знімку) взялися пояснювати майбутньому фінансистові перспективи роботи. Андрій поки що шукає підробіток на літо, але якби вдалося «зачепитися» у такій відомій компанії, то був би тільки радий.
Фото автора.