У Кам’янці-Подільському ремонтуватимуть дороги під контролем громадськості. До такого методу вдалася міська влада, щоб уникнути неякісного виконання робіт за бюджетні кошти. У наглядову раду ввійшли депутати міськради та представники підприємців — перевізників і таксистів. Контролери обіцяють стежити за перебігом робіт — від складання кошторису до актів здачі в експлуатацію. Вони закликали комунальників купувати лише якісні матеріали, співпрацювати з добросовісними підрядниками та застосовувати сучасні технології.
Минулого року Кам’янець-Подільський із ремонтом дорожнього полотна прославився на всю Україну. Заступник міського голови Сергій Бабій нарахував понад 20 тисяч ям на вулицях та вирішив на свіжих латках ставити тавра, щоб було з кого спитати, якщо асфальт швидко зруйнується. На сьогодні нікого до відповідальності не притягнули, хоча латки зійшли разом зі снігом. Цьогоріч місто може розраховувати на 6—7 мільйонів гривень. За словами С. Бабія, для якісного ремонту потрібно 188 мільйонів.
Тим часом Хмельницька обласна організація всеукраїнського молодіжного громадського об’єднання «Батьківщина молода» провела акцію-моніторинг стану доріг у місті Дунаївці. Його представники виявили ділянки зі значними пошкодженнями асфальтного покриття та обвели їх флуоресцентною фарбою, щоб водії краще їх бачили, завчасно реагували та уберегли свій автомобіль від пошкодження.
Молоді активісти чули повідомлення Прем’єр-міністра Миколи Азарова про те, що проблему поганих доріг вирішено на 98 відсотків. «Однак на місцях ми бачимо зовсім іншу картину, — кажуть вони. — Отож і перевіримо, наскільки заява керівника уряду відповідає дійсності. Фото відправимо до Кабміну. Такі ж знімки прем’єру нині надсилають наші колеги з усіх куточків України».