Сорок дітей з Кіровоградщини, так чи інакше обділених батьківським піклуванням, вирушать улітку до німецького міста Бремерхафен. Там вихованці дитячих будинків та інтернатів — сироти, діти з малозабезпечених сімей та позбавлені батьківського піклування — зможуть протягом місяця не лише відпочити в німецьких сім’ях, а й підлікуватися.
Можливості такої поїздки обговорили під час зустрічі голова Кіровоградської обласної ради Микола Ковальчук і голова благодійного фонду «ХІОБ» (м. Бремерхафен, Німеччина) пані Марина Каргоша. За словами іноземної гості, фонд готовий всебічно сприяти такому оздоровленню, а також надати іншим закладам соціальної реабілітації гуманітарну допомогу.
Перший заступник голови обласної ради Людмила Салоїд обговорила з німецькою гостею програму її перебування на Кіровоградщині. Марина Каргоша виявила бажання особисто відвідати дитячі інтернати області, що розташовані в Маловисківському та Добровеличківському районах, і пересвідчитися, що в німецький сім’ях для дітей теж будуть створені належні умови. Також представник фонду планує побувати в с. Крупське, де живе дівчинка, котра півтора року проходила лікування і реабілітацію в Німеччині після жахливих опіків.
Учасниками зустрічі стали голова наглядової ради Кіровоградського обласного благодійного фонду імені М. Пирогова Григорій Урсол та президент фонду Ольга Василенко.
І німецький, і український благодійні фонди багато років поспіль активно опікуються маленькими кіровоградцями, які потребують особливої турботи і соціального захисту, та є добрими партнерами в цій благородній справі.
Раніше фонди сприяли проведенню оздоровлення та лікування в Німеччині вихованців дитячого будинку «Барвінок» та інших дітей. Нині значно пожвавився процес усиновлення та опікунства, тож кількість вихованців у «Барвінку» відчутно скоротилася, а сам заклад зазнає перепрофілювання. Тож німецька сторона вирішила розширити сферу своєї діяльності ще й на інші інтернати.
Кіровоградська область.
На знімку: Марина Каргоша і Микола Ковальчук задоволені результатами зустрічі.
Фото автора.