Олімпізм. Спортивний директор Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Крістоф Дюбі розповів про можливість появи нових дисциплін на Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро (відбудеться з 5 по 21 серпня).
У Бразилії, зокрема, можуть бути розіграні комплекти нагород у баскетболі «три на три», у фристайлі на BMX та у змаганнях з вибуванням у маунтінбайку — у велоспорті, змішаних командних змаганнях у стрільбі з лука і триатлоні.
А також у восьми нових дисциплінах у плаванні (50 м брасом, 50 м батерфляєм, 50 м на спині — у чоловіків і жінок, 800 м вільним стилем у чоловіків і 1500 м вільним стилем у жінок), інформує AP.
Тим часом влада столиці Бразилії ухвалила рішення закрити стадіон імені Жоао Авеланжа, який повинен прийняти змагання Олімпіади-2016, через проблеми з дахом. Мер Ріо-де-Жанейро Едуардо Паес заявив, що стадіон, на якому пройдуть легкоатлетичні змагання Олімпіади, буде закрито на невизначений строк до усунення всіх несправностей.
Чиновник також визнав, що несправний дах міг становити загрозу для здоров’я вболівальників. Стадіон побудовано 2007 року, вміщує він 47 000 глядачів.