У квітні у всіх 658 відділеннях поштового зв’язку Дніпропетровської області стартував спільний проект Дніпропетровської облдержадміністрації та УДППЗ «Укрпошта» «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту».
У його презентації взяли участь віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, голова ОДА Дмитро Колесніков, генеральний директор УДППЗ «Укрпошта» Оксана Плотнікова, директор Дніпропетровської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Ірина Кільчинська, керівники районів і міст області.
«Тепер для того, щоб одержати субсидію, оформити пенсію чи встановити й отримати статус «Ветеран праці» тощо, не треба їхати до райцентру. Фахівці «Укрпошти» у поштовому відділенні або вдома допоможуть громадянам оформити звернення і запити, надішлють їх до необхідних державних інстанцій», — каже Олександр Вілкул.
Як розповіли в обласній дирекції «Укрпошти», метою проекту є створення для клієнтів найоптимальніших умов доступу до адмінпослуг. Громадянин чи суб’єкт господарювання зможе через будь-яке відділення поштового зв’язку одержати необхідну інформацію, консультації, швидко оформити потрібні документи. Якщо вам треба присвоїти поштову адресу об’єкту нерухомого майна, встановити статус і отримати посвідчення (батьків і дитини з багатодітної родини, учасника війни, інваліда війни, ветерана праці, дитини війни тощо), ви прийшли за адресою. У поштовому відділенні можна тепер одержати субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого й рідкого пічного побутового палива. Тут вам видадуть і довідку про доходи (пенсії).
«Перед усіма учасниками проекту поставлено завдання забезпечити доступність адмінпослуг для фізичних і юридичних осіб на всій території України, — зазначила Оксана Плотнікова. 
За словами Олександра Вілкула, цю роботу продовжать по всій Україні.
Дніпропетровська область.
 
ДО РЕЧІ
 
За 5,5 місяця з початку впровадження проекту в Дніпропетровській області відділеннями прийнято й відправлено 244 оформлених пакета документів. Найчастіше люди оформляють субсидії на відшкодування витрат на оплату комунальних послуг, придбання твердого й рідкого палива.
 
ТИМ ЧАСОМ
На Сумщині на базі поштових відділень відкрито 39 пунктів з надання адміністративних послуг.
Створення доступних та зручних умов для отримання адмінпослуг у сільській місцевості через пошту здійснюється у рамках Меморандуму про співпрацю між облдержадміністрацією та Сумською дирекцією УДППЗ «Укрпошта». Проект, зокрема, передбачає надання соціальних послуг населенню, адміністративне обслуговування суб’єктів підприємницької діяльності.
Сумські поштовики планують щомісяця збільшувати кількість таких пунктів, а також розширити спектр послуг у кожному відділенні до 20 видів.
Владислав ЖМУРКОВ.
Сумська область.
Під час презентації проекту (справа наліво): голова ОДА Дмитро Колесніков, віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, генеральний директор УДППЗ «Укрпошта» Оксана Плотнікова, керівник служби віце-прем’єр-міністра Марія Пустова, директор Дніпропетровської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Ірина Кільчинська.
 
 
Фото надано обласною дирекцією «Укрпошти».