На Кіровоградщині стартував екологічно-просвітницький проект «Наше місто — Мала Виска! Наше місто — чистий дім». Його організатори переконані, що захід має сформувати у громади нове ставлення до своєї малої батьківщини та сприятиме благоустрою.

— Ми запропонували підтримати цей проект всім мешканцям міста, — розповідає міський голова Малої Виски Юрій Гульдас. — Адже його спрямовано на поліпшення умов проживання кожного з нас.

Проектом передбачається низка заходів із формування екологічної свідомості та виховання спільної відповідальності за навколишнє середовище. Це допоможе не лише навести порядок на вулицях і площах, зробити їх зеленими, а й розв’язати найболючіші екологічні проблеми.

До реалізації проекту в Малій Висці планують залучити не тільки комунальників, а й вихованців навчальних закладів міста, підприємців, членів громадських організацій. Ініціатори заходу вже презентували програму благоустрою та запросили до її обговорення своїх земляків. Усі вони найближчими днями разом садитимуть дерева, кущі та квіти у парках, біля пам’ятників, на клумбах, прибирати стихійні сміттєзвалища тощо.

У День довкілля, 20 квітня, на центральному майдані міста відбудеться екологічний флешмоб, під час якого учні загальноосвітніх шкіл агітуватимуть за чисте довкілля і здоровий спосіб життя.

Маловисківці сподіваються, що в результаті реалізації проекту їх рідне місто стане красивим і екологічно чистим.

Кіровоградська область.

Маловисківці завжди турбувалися про рідне місто і сподіваються, що воно стане кращим.

Фото з архіву аловисківської міської ради.