Тож потрібно створити такі умови, щоб аграрії могли купувати якісну техніку вітчизняного виробництва. Таке завдання під час учорашньої наради з питань забезпечення сільгоспвиробників технікою поставив прем’єр Микола Азаров (на знімку).

«Наші підприємства вже зараз випускають конкурентоспроможну продукцію, проте 80 відсотків усієї техніки, що використовується на селі, це техніка імпортного виробництва. Ми ставимо завдання повністю забезпечити село надійною технікою, і для цього є всі конструкторські можливості, є попит на цю продукцію, є виробничі потужності і персонал для розвитку сільгоспмашинобудування», — наголосив глава уряду. Тож ключове питання, яке сьогодні потрібно вирішити, — це забезпечення ресурсів для купівлі техніки аграріями, і допомогти в цьому, на думку прем’єра, може створення аграрного банку.

М. Азаров також запевнив, що уряд не планує закривати імпорт аграрної техніки, щоб створити тепличні умови для вітчизняних виробників. Водночас міністр аграрної політики Микола Присяжнюк повідомив, що його відомство пропонує обмежити ввезення до України вживаної сільськогосподарської техніки. «Прагнучи витратити менше грошей, часто за кордоном купують вживану техніку, а це скорочує термін її придатності, та якість її роботи гірша», — вважає міністр.

Фото з сайту «Урядовий портал».