Україна зацікавлена у подальшій активізації політичного діалогу і розвитку всебічної співпраці з Угорщиною. Важливою складовою такого діалогу є співпраця між парламентами двох наших країн. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Міхалєм Баєром.
В. Рибак висловив переконання, що поглибленню міжпарламентської співпраці сприяла б активізація роботи на рівні депутатських груп дружби, пріоритетними напрямами роботи яких мали б бути європейська інтеграція, міжрегіональна і транскордонна співпраця, транспортна інфраструктура та забезпечення прав національних меншин. Не менш важливим є і розвиток співпраці на рівні комітетів і апаратів парламентів, сказав він.
Голова Верховної Ради позитивно оцінив рівень торгово-економічної співпраці між Україною і Угорщиною. При цьому він наголосив на необхідності продовжувати роботу щодо пошуку можливостей розширення товарної номенклатури у взаємній торгівлі, створення умов для залучення інвестицій в економіки наших країн. Водночас Голова Верховної Ради висловив вдячність Угорщині за незмінну підтримку євроінтеграційного курсу України.
Своєю чергою, Пан Посол запевнив, що «Угорщина — це той сусід, на якого можна покладатися, Угорщина беззаперечно підтримує Україну на шляху її інтеграції в Євросоюз». Він також зазначив, що візит Прем’єр-міністра України Миколи Азарова до Угорщини засвідчив спільні інтереси і бажання співпрацювати у багатьох напрямах: зокрема, це спільний інтерес в енергетичній сфері, розвиток прикордонної інфраструктури, безперешкодний рух товарів. «Це важливі завдання для обох країн», — сказав він.
Пан Посол позитивно оцінив підтримку шкіл у Закарпатті, де навчаються діти з угорських сімей. Висловивши сподівання, що така підтримка триватиме, він наголосив на важливості збереження угорцями своєї національної самобутності, традицій. «Ми спільно прагнемо збереження етнічного миру в Закарпатті», — підкреслив М. Баєр.
 
Цитата
 
Голова Верховної Ради Володимир Рибак: «Ми розраховуємо на подальше сприяння євроінтеграційним устремлінням України».
 
Прес-служба Верховної Ради України.
Міхаль Баєр

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.