Заключний тур групового етапу Ліги чемпіонів не мав для «Порту» і «Шахтаря» особливої значимості. Команди вже гарантували собі путівки в 1/8 фіналу, і результат очного протистояння не міг змістити «Порту» з першого місця, а «Шахтар» — з другого.

Хоча гості перебували в дещо гіршому кадровому становищі, ніж господарі. Не змогла вийти на поле стадіону «Драгу» велика група донецьких футболістів: травмовані Ордець і Азеведо, а ще дискваліфіковані Срна, Кучер та Луїс Адріано.

От і довелося Мірчі Луческу ламати голову над питанням, як зліпити лінію оборони, як зробити гострою атаку. Можливо, не все вдалося, але «гірники» зіграли на належному рівні. Хоча могли виграти.

Матч вийшов таким, яким його й можна було очікувати — спокійним і розміряним. Багато в чому навіть товариським. Перший тайм узагалі вийшов нудним, після перерви стало трішки веселіше. На початку другого тайму «Шахтар» відкрив рахунок завдяки Степаненко, який вдало прийшов на розіграш кутового, перестрибнув Адріана Лопеса і головою вколотив м’яч у верхній кут воріт господарів.

Цей гол трохи розбурхав футболістів «Порту». Ні, португальці не побігли в атаку стрімголов, але все-таки трохи додали — мало кому хочеться програвати на своєму полі. І в кінцівці матчу «Порту» відігрався. Абубакар скористався неакуратними діями Фернандо, підхопив м’яч перед карним майданчиком «гірників» і потім потужно пробив. П’ятов зреагував на удар, але від його руки м’яч влетів у сітку.

Сам Андрій так прокоментував цей момент:

— Я дістав м’яч, але, мабуть, жорсткіше варто було ставити пальці. Долі секунди... Хоча вважаю, що міг виручити.

— То це, можна вважати, воротарський м’яч?

— Та немає воротарських або неворотарських! Знаю й сам, і з тренером ми поговорили — я реально міг допомогти. Але це футбол. Тут потрібно за долі секунди приймати правильні рішення.

Нагадаємо, що в першому матчі з «Шахтарем» у Львові «дракони» відіграли перед фінальним свистком два м’ячі, цього разу відзначилися лише одного разу, тим самим закінчивши груповий етап без поразок.

А от наставник «Шахтаря» вважає, що матч вийшов досить видовищним.

— «Порту» більше контролював м’яч, — сказав Мірча Луческу. — Проте ми мали більше гольових моментів. Думаю, що результат відповідає грі, обидві команди пройшли далі, тому, сподіваюся, всі задоволені. Ті, хто сьогодні вийшов на поле, показали гарний футбол. Навіть не було помітно, що в них менше ігрової практики, вони мали дуже гідний вигляд.

— Однак і у Львові, і тут ваша команда упустила журавля в небі на останніх хвилинах...

— Сьогодні Фернандо допустив, на жаль, помилку. Треба було просто вибивати м’яч, а він прагнув його проконтролювати. Гадаю, він ментально не був готовий вийти на заміну. Я навіть не так розстроєний тим, що ми пропустили, а надто незадоволений тим, як ми проводили наші контратаки. Могли набагато краще їх організовувати.

Колеги по команді вітають Тараса Степаненка (другий праворуч) із забитим м’ячем.

Фото ФК «Шахтар».