За січень-березень Чопська митниця, підпорядкована Міністерству доходів і зборів України, переказала до скарбниці 322 млн. грн. (майже на 4 млн. більше, ніж за перший квартал торік), з яких 293 млн. грн. спрямовано до обласного бюджету. Цьогоріч зовнішньоекономічні операції здійснювали 863 підприємства Закарпаття.
За цей час у зону діяльності Чопської митниці імпортовано товарів, які підлягали оподаткуванню, на 150 млн. дол. загальною вагою 73 тис. тонн, що більше за аналогічний період на 49% за вагою.
Як зазначає керівник митниці Олександра Похилько, нині немає жодних проблемних питань між суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та митницею. Успішно введена торік система електронного декларування значно пришвидшила митне оформлення. Тож, якщо протягом першого кварталу нинішнього року 70 відсотків декларацій оформлено за «електронкою», то за аналогічний період минулого року — лише 4 відсотки. А після надання повноважень суміжних служб митникам здійснювати попередній документальний контроль значно простіше, скорочено час на оформлення вантажів на кордоні. Такі митні новації створюють привабливі умови для залучення інвестицій на Закарпаття.
Закарпатська область.