Кореспондентам центральних і регіональних ЗМІ, які минулої неділі прибули до ЦКЛ № 5, так і не вдалося зустрітися з колишнім прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко. Хоча напередодні прес-служба ВО «Батьківщина» поширила прес-реліз, у якому Ю. Тимошенко зверталася до представників ЗМІ із проханням бути присутніми під час складання представниками Качанівської колонії чергового неправдивого акту про її нібито «небажання» їхати в Київ до суду.
Журналістів зустрів народний депутат Арсен Аваков, який довів представників ЗМІ до 9-го поверху, де розташована палата Тимошенко. Але співробітник охорони пояснив, що не одержував відповідних вказівок від керівництва колонії на відвідування Тимошенко журналістами. На що А. Аваков запропонував журналістам на честь свята Благовіщення привітати екс-прем’єр-міністра, якщо у представників ЗМІ є бажання. Бажання не було. Крім того, до Авакова з’явилися запитання, тим паче, що таку акцію, де журналістів використовують як масовку, не вперше проводили в лікарні. Якби журналісти не хотіли б тут бути присутніми, то не прийшли б, парирував він.
Що ж стосується відправлення Тимошенко на засідання суду та її спілкування з журналістами, то начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков зазначив, що на засідання Печерського суду її доставлено не буде. «Надійшла інформація до служби про те, що вже тиждень суддя, який має вести засідання суду, перебуває на лікарняному». Водночас начальник колонії повідомив, що пенітенціарна служба завжди готова доправити Тимошенко на засідання суду, але перед цим екс-прем’єра необхідно вивезти до Качанівської колонії.
— Ми завжди готові доправити її на засідання суду. Колись, я сподіваюся, закінчаться всі ці дії навколо цих подій, і все-таки її буде доставлено в колонію, і потім, після доставки в колонію, її доправлять на всі засідання суду, — резюмував І. Колпащиков.
А щодо бажання ув’язненої бути присутньою у суді, то Аваков повідомив, що до Київського райсуду міста Харкова Тимошенко не поїде, бо вважає його бутафорським, а от на засіданні Печерського райсуду міста Києва вона хоче бути, тому що там її звинувачують у серйозному злочині — вбивстві.
 
Харків.