У мисливських угіддях Житомирщини завершено облік диких тварин. Мисливствознавці та єгері стверджують, що в лісах області — понад дві тисячі лосів, майже тисяча особин оленя європейського та ще 250 голів плямистого, більше семи тисяч кабанів та понад 16 тисяч козуль. Усі ці види мають позитивну динаміку чисельності. За останніх два роки поголів’я лося, зокрема, збільшилося на дев’ять, а козулі — на п’ять відсотків. А ще в лісах Житомирщини фахівці нарахували 43 тисячі зайців, майже п’ять тисяч куниць та півтори тисячі норок вільних. Пташине товариство представляють 342 глухарі, 655 рябчиків, понад тисячу тетеруків та трохи більше трьох тисяч сірих куріпок.

Складною залишається ситуація з популяцією лисиці. Чисельність цих звірів у розрахунку на тисячу гектарів у кілька разів перевищує оптимальну, що створює певну епізоотичну загрозу.
Витрати на ведення мисливського господарства у регіоні постійно зростають. Лише минулого року на охорону диких тварин та проведення біотехнічних заходів лісгоспами обласного управління лісового та мисливського господарства витрачено майже два мільйони гривень власних коштів підприємств. Надходження ж від мисливського господарства становлять лише 10 відсотків від витрат.
Фото надане прес-службою облуправління лісового та мисливського господарства.