Кам’янець-Подільський може стати учасником Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування (ІCІTAP). Такого висновку дійшли експерти цієї програми — члени американської делегації, що вивчала роботу української міліції в різних містах, зокрема, на Херсонщині та Хмельниччині.
Рон Гленсор, колишній заступник начальника поліції міста Рено (штат Невада), професор університету Невада в згаданому місті, та Роберт Пікок, старший експерт програми ІСІТАP Департаменту поліції США, цікавилися профілактикою правопорушень і взаємодією органів внутрішніх справ із населенням задля забезпечення охорони громадського порядку. За їхніми словами, Кам’янець відповідає усім критеріям відбору учасників
ІСІТАР. «Найближчим часом сподіваємося на конструктивні переговори правоохоронців міста з представниками кримінального відділу Департаменту юстиції США», повідомив міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич, котрий сам багато років прослужив у міліції.
Метою візиту американців було й налагодження зв’язків між правоохоронними органами та місцевими громадами двох країн. Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко вважає: «Така співпраця є запорукою своєчасної профілактики правопорушень та оперативного розкриття скоєних злочинів». Двостороннє співробітництво та участь українських органів внутрішніх справ у програмах на кшталт ІСІТАР також забезпечує їх необхідними технічними засобами.