Завдяки жорсткій позиції прокуратури Одеської області співробітникам Приватного акціонерного товариства «Українське Дунайське пароплавство» повернули понад 7,5 мільйона гривень заборгованості з заробітної плати.

— Дунайською транспортною прокуратурою з нагляду за дотриманням законів у транспортній сфері до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою правовою кваліфікацією кримінального злочину за ч. 1 ст. 175 КК України (невиплата заробітної плати) внесено відомості про правопорушення в ПАТ «Українське Дунайське пароплавство» з невиплати заробітної плати працівникам на загальну суму понад 17 млн. грн., — повідомили в прокуратурі.
На сьогодні досудове розслідування завершено. За поданням прокуратури робітники пароплавства одержали 3,6 млн. грн. заборгованості з зарплати.
Крім того, прокуратура почала кримінальне провадження відносно посадових осіб Українського Дунайського пароплавства щодо безпідставної невиплати зарплати працівникам підприємства (звільненим і працюючим) з листопада 2012-го по січень 2013 року на загальну суму 14 млн. грн. із правовою кваліфікацією злочину за ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України. Нині робітники одержали майже 4 млн. грн. заборгованості.