У селі Кропивня Новоград-Волинського району Житомирщини відбулася розширена робоча нарада з господарським активом щодо питань запобігання підтопленню територій, весняної повені та особливостей проведення цьогорічних весняно-польових робіт. Під час польоту на вертольоті від Києва до Новограда-Волинського поділився своїми враженнями Прем’єр-міністр Микола Азаров: «Я побачив, що ситуація складна. На полях багато снігу, окремі затоплені водою. Але сказати, що бачив загрозливу ситуацію, я не можу».
На нараді наводилися факти, які характеризують нинішню ситуацію. Зокрема, зазначалося: на Житомирщині останніми роками на захист сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод з державного бюджету використано майже 9 мільйонів гривень, що дає можливість захистити від затоплення та підтоплення понад  2 тис. садиб у 35 населених пунктах та 8,7 тис. гектарів сільгоспугідь. Розчищено близько 10 км русел річок, побудовано 62 км захисних дамб. Реконструйоване Словечанське водосховище дає змогу захистити розташовані нижче за течією населені пункти, які десятиріччями потерпали від значних затоплень.
Йшлося на нараді і про проблеми, пов’язані із запізненням весни на 2—3 тижні. Тому, як наголосив Прем’єр-міністр, необхідно зробити все для того, щоб провести польові роботи в стислі строки. Драматизувати ситуацію не треба, незважаючи навіть на те, що на полях надмірні запаси води і це загрожує поширенням різних хвороб озимих культур. Але стан зернових оцінюється як добрий та задовільний на 91 відсотку площ. Міндобривами та насінням аграрії забезпечені.