На засіданні Регіонального комітету з економічних реформ при Раді міністрів АР Крим, що відбулося 21 березня, затвердили Регіональний план дій на 2013 рік.

Основні заходи плану передбачають підвищення соціальних стандартів життя кримчан, наголосила під час презентації проекту міністр економічного розвитку та торгівлі Криму Світлана Верба.

Відповідно до документа в сфері медичного обслуговування в Автономії плановано завершити формування 19 центрів первинної медичної допомоги; провести реорганізацію і визначити новий статус ФАПів, лікарських амбулаторій; організувати підвищення кваліфікації кадрів; підготувати проект плану-схеми з формування 10 госпітальних округів; розробити концепцію регіоналізації перинатальної допомоги другого рівня.

У системі освіти передбачено обладнання багатофункціональних спортивних майданчиків, а також створення Республіканського молодіжного центру праці.

Крім того, триватиме реалізація державної цінової і тарифної політики на споживчому ринку.

Також планується продовжити роботу зі спрощення процедур надання адміністративних послуг. У дозвільній системі проводитиметься робота з усунення адміністративних бар’єрів, що стримують розвиток малого й середнього підприємництва, удосконалення процедури видачі дозвільних документів тощо.

Крім цього, буде продовжено роботу з міжнародної інтеграції та співробітництва.

В аграрному секторі передбачено заходи щодо реконструкції, капітального ремонту, будівництва сучасних тваринницьких споруд.

У земельній сфері плановано проведення інвентаризації земель, а також роботи зі встановлення прибережних захисних смуг, завершення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів.

У санаторно-курортному секторі передбачається розробити механізми модернізації державних оздоровниць із метою залучення інвестицій у рекреаційну сферу.

Нагадаємо, Регіональний комітет з економічних реформ є консультативно-дорадчим органом при Раді міністрів АР Крим. 

До його складу входять заступники голови Ради міністрів, керівники міністерств, міст і районів республіки, банківських установ, представники податкових органів, науки й громадськості. 

Керує роботою комітету голова Ради міністрів АР Крим Анатолій Могильов.

Факт

У соціальній сфері Регіональний план передбачає забезпечення виділення матеріальної допомоги пенсіонерам, інвалідам, які опинилися у складних життєвих обставинах; наукову розробку регіональної стратегії підвищення зайнятості населення з урахуванням стратегічних пріоритетів регіону.