Понад 1,8 мільярда доларів є в портфелі, сформованому Дніпропетровським інвестиційним агентством. Фахівцями вже опрацьовано більше 70 перспективних пропозицій. Серед уже реалізованих проектів — будівництво торговельного комплексу «Терра», вартістю 11 мільйонів доларів, завдяки чому створено 900 нових робочих місць.

Як розповіли в облдержадміністрації, агентство планує взятися за реалізацію ще 14 великих інвестиційних проектів. Так, уже цього року буде збудовано сонячні електростанції в Нікополі, Широківському і Криворізькому районах. Інвестором виступає чеська компанія «Екотехнік». Обсяг інвестицій становитиме майже 40 мільйонів доларів.

Також заплановано запуск цеху з виробництва віконних склопакетів у Дніпродзержинську: швейцарська компанія «Euroglass» інвестує в проект 5,5 мільйона доларів. Розробляється й концепція створення двох індустріальних парків у Кривому Розі та Павлограді.

— Робота із залучення інвестицій у регіон проводиться за п’ятьма напрямками, — зазначив голова ОДА Дмитро Колєсніков. — Це модернізація існуючих підприємств і створення нових, розвиток територій, дебюрократизація бізнес-процесів і формування інвестиційно привабливого іміджу регіону.

 

Дніпропетровська область.